Sunday, July 13, 2008

budak kecik yang putih dan tembam

saya dah jadi pakcik. sepupu saya yang muda 3 thn drp saya selamat menjadi bapa. tadi saya bersama harith membeli baju utk budak kecik tu. budak kecik yang cukup bertuah berpakcikkan saya. saya pilih warna putih berhias warna krim di tepi. nasib kau lah budak kecik. pakcik kau ni tergilakan warna putih sejak azali. nampak suci dan ayu. kalau perempuanlah memakainya. kalau lelaki, nampak ensem...macamm pakcik jugak. (bak kata shamsudin dlm citer 3 abdul)

budak kecik, tok ayah dah letak gelaran untuk pakcik ni ha. budak kecik jangan gelak pulak. disebabkan terlalu ramai orang memakai gelaran pak long dlm keluarga kita, takut keliru, jadi tok ayah mencipta nama gelaran baru. jangan gelak haa budak kecik. mulai hari ini, budak kecik boleh panggil pakcik - uncle ben. mcm cerita spiderman la pulak. with great power, comes great responsibility. ocehh

ehem. uncle ben dapat sms dr ummi budak kecik. dia ckp cute baju tu. budak kecik dah pakai dah. awat pakai cepat sangat. pakai le esok2 ke. minggu depan ke. tu la budak kecik temuak byk sangat. lepas minum susu pastu nak gelak-gelak. mcm daddy kamu jugak. lantak kau lah budak kecik, cuma uncle ben harap budak kecik dapat membesar dgn sebaik mungkin, menjadi penyejuk mata kepada ummi dan walid, dapat taat segala perintah Allah hingga akhir. ok budak kecik.

4 comments:

aki_koba said...

congrats for being an uncle!

Norhazwanie CM said...

uncle ben..?? hahahah (cek tak gelak aih..ketawa ja) ...oklah, congrats to Uncle Ben..! lepas ni expert laa hang carik hadiah for babies..

aizam said...

uncle BEN??? muahahhaha... perut aku nk pecah dh ni.. smp termuak muak dh aku.. hahaahhaha

selamt berjaya UNCLE BENTO...

Stridz said...

aki: thank you!

wanie : gelak gelak..iyela tu pun nasib baik ada org bg cadangan. cuma cadangan tu agak mahal. budget lari. hehe

aizam : ni lagi sorang. kalo baby temuak takpa gak aku lap. hang temuak, aku muntah tgk. siap keluaq pizza semalam